Miután sikeres elméleti vizsgát tett, hozzá is láthat az izgalmasabb gyakorlati tanfolyamhoz.

Érdemes tudni, hogy nálunk az elméleti vizsga utána nem telnek el hetek mire a kiválasztott oktatóhoz és oktatóautóra kerül. Továbbá már a képzés előtt lehetősége van személyesen is találkozni a választott oktatóval.

A vezetéstanulásban igen nagy egyéni eltérések lehetnek, de a profi oktató néhány óra után meg tudja ítélni, hogy várhatóan mennyi vezetésre lesz szüksége ahhoz, hogy sikeresen vizsgázzon, és azt követően önállóan és biztonságosan közlekedjen az utakon.

Képességtől és rutintól függetlenül azonban mindenkinek a kötelező 29 órát és 580 km-t le kell vezetnie, ami tartalmazza az országúti és éjszakai (sötétedés után) vezetést.

Tóth Autósiskolánál Skoda Rapid autón tanulhat

A gyakorlati oktatás és főleg a vizsgáztatás helyszíne nem tetszőleges. A "B" kategóriás képzés egy részében az oktatód gyakorolhat veled tanpályán is, de ez nem kötelező.

Jogszabályok által előírt fontos tudnivalók

1. Alapoktatás

Az alapoktatás során a tanulók a jármű biztonsági ellenőrzését, technikai kezelését, a jármű feletti uralmat sajátítják el.

2. Főoktatás

A vezetési gyakorlat tantárgy oktatásának azon része, amely a forgalmi feladatok oktatására irányul.

A "Vezetési karton"-ról

A vezetési gyakorlat tantárgy oktatásának bizonylata a "Vezetési karton", ami feljogosítja a tanulót a vezetésre. A "Vezetési karton"-t a képzőszerv állítja ki a tanuló nevére, és a közlekedési hatóság hitelesíti a sikeres elméleti vizsga után.

A "Vezetési karton"megfelelő rovatát a tanulónak minden vezetési gyakorlat megkezdése előtt és befejezése után alá kell írnia, elismerve ezzel a benne foglalt dátumok, kezdő és záró időpontok, kezdő és záró km-óra állások, megtett menettávolságok, levezetett órák , göngyölt óraszámok valódiságát

A gyakorlati képzés minimum 29 órájának összetétele

Alapoktatás: 9 óra, főoktatás: 20 óra

  • Városi vezetés: 14 óra
  • Országúti vezetés: 4 óra
  • Éjszakai vezetés: 2 óra

Gyakorlati pótórák

Gyakorlati foglalkozáson a Tanuló felkészültségi szintjét az oktatónak kell felmérnie. Ha az oktató objektív megítélése szerint a Tanuló a kötelező óraszám, valamint az előírt kötelező menettáv teljesítése után sincs még vizsgaérett állapotban, az oktató javaslatára közös megegyezés alapján a Tanuló pótórákat tud venni. Ez esetben a pótóra természetesen nem kötelező.

A gyakorlati pótóra díja a kategória alapórájának díjával megegyező, a gyakorlaton kell megigényelni, az oktatónál és alkalmanként lehet fizetni.


Jogosítvány kiállítása

A jogosítványod kiállítását bármely okmányirodában igényelheted, azt követően, hogy minden előírt vizsgádat sikeresen letetted. A közlekedési tárgyú vizsgáid eredményeiről az okmányirodában már tudni fognak.

Az elsősegélynyújtási vizsgáról kapott bizonyítványod viszont feltétlenül vidd magaddal. Az első jogosítvány kiállítása ingyenes.

Vizsgára jelentkezés

Ezt általában az autósiskola, gyakorlati vizsga esetén esetleg maga az oktató végzi. Ha úgy alakulna, hogy nem sikerül az elméleti vizsga, akkor az elméleti pótvizsgára önállóan is jelentkezhet, általában rögtön a vizsga helyszínén működő Nemzeti Közlakedési Hatóság ügyfélszolgálatán.

Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV):

  • 6300 Kalocsa Miskei út 5.

ELÉRHETŐSÉGEK

6300 Kalocsa, Váradi Péter u. 10.
Ügyfélszolgálat: +36 30 406 1333​
Email: tothjanos.oktato@gmail.com

ÜGYFÉLFOGADÁS IDEJE

Hétfő: 18:00 - 20:00
Szerda: 18:00 - 20:00
Csütörtök: 18:00 - 20:00
​Péntek: 18:00 - 20:00

STATISZTIKAI ADATOK

ÁKÓ: - %
VSM: Elmélet: 37,50% Forgalom: 35,71%
​KK: 265.600 Ft

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.